Worlds 2020

De Nederlandstalige League of legends Discord community

Worlds 2020

Het 2020 Season World Championship (Worlds 2020) is de afsluiting van het esports-seizoen 2020 League of Legends. Het toernooi wordt gehouden in Shanghai, China.

24 teams are invited, spelende in Play-In (10 teams) en Main event (16 teams)

Play-in

Groepsfase (Round 1), 10 team doen mee aan deze fase verdeeld in twee groepen. Het is een enkele Round Robin in een best of one. Nummer 1 uit gaat direct door naar het Main Event. De nummers 2 t / m 4 van elke groep gaan door naar de 2de ronde in de play-in.

Knockout fase (Round 2), de nummer 3 en 4 van de zelfde groep spelen in een best of 5 tegen elkaar, de winner van de twee speelt tegen nummer 2 van de andere groep. de winnaar van deze 2 finales gaat ook door naar het Main Event.

Groep AGroep B
BR. INTZCN LGD Gaming
OCE⁠Legacy EsportsPCSPSG Talon
EUMAD LionsLATRainbow7logo square.pngRainbow7
TR⁠SuperMassive EsportsCISUnicorns Of Love
NA⁠Team LiquidJPV3 Esports

Main event

Groepfase, 16 teams verdeelt in 4 groepen. 3 van elke groep zijn al bekend want 4 andere teams uit de Play-in moeten nog doorkomen, ze spelen Double Round Robin. enkel een best of one. de top 2 van elke groep gaat naar de Knockout fase.

Knockout fase, is een Single elemination bracket. (willekeurig getrokken, teams op de eerste plaats staan tegenover teams op de tweede plaats, geen twee teams van dezelfde groep kunnen in dezelfde helft van de bracket worden geplaatst). alle games zijn best of vijf.

Group AGroup B
TeamsTeams
EU ⁠G2 Esports KR DAMWON Gaming
PCS ⁠Machi EsportsCN ⁠JD Gaming
CN ⁠Suning ⁠EU Rogue
NA ⁠Team LiquidPCS PSG Talon
Group CGroup D
TeamsTeams
EU Fnatic KR⁠ DRX
KR Gen.GNA FlyQuest
NA ⁠Team SoloMid CN ⁠Top Esports
CN LGD GamingCIS Unicorns Of Love