Discord Server

De Nederlandstalige League of legends Discord community

De Discord server heeft verschillende tekst en spraak kanalen die gebruikt worden om duo partners te zoeken of om volledige teams samen te stellen. Hier zal daarom ook een volledige uitleg komen over elk tekst en spraak kanaal.

Nieuw lid

Als de server gejoind wordt door een nieuw lid komt er een bericht in de Huiskamer. In dit kanaal kan door iedereen worden gepraat om ervoor te zorgen dat de nieuwe leden een warm welkom gevoel krijgen. Als je de server toetreedt kom je terecht in de #verificatie. Hier staat uitgelegd dat na het bevestigen van de toegang de rol ‘@member’ wordt toegekend en de algemene server kanalen open komen te staan voor het nieuwe lid.

De nieuwe leden zonder de ‘@member’ rank kunnen alleen in de volgende kanalen praten:

– #regels-en-verificatie : Hier staat wat wel en wat niet mag binnen de server, en hier verifieer je de punten die van belang  zijn om gebruik te maken van de server.

#Huiskamer: Hier wordt iedereen welkom geheten.

– #helpdesk: Hier kunnen vragen gesteld worden omtrent de server.

– 🔉 Welkom 👋: Hier kunnen nieuwe leden zonder de rank ‘@member’ praten.

Member

Als de rank ‘@member’ is toegekend krijgt het nieuwe lid volledige toegang tot de algemene tekst en spraak kanalen. Zo komt ook het kanaal ‘#rol-rank-naam’ open te staan. In dit kanaal kan de rank van de member aangevraagd worden waarna die toegekend wordt door één van de stafleden of hij maakt gebruik van de Orianna bot. Ook kan in dit kanaal de rol of rollen die de member speelt aangevraagd worden. Hierdoor kan binnen de server makkelijk gezocht worden naar teams of duo partners. Naast een rol aanvragen en een rank krijgen binnen de server wordt er ook gebruik gemaakt van een naam strategie om iedereen een duidelijk beeld te geven binnen de server hoe je genoemd wilt worden en wat je ‘in game name’ is. Meer uitleg hierover in het kanaal.

Algemene Kanalen

In de algemene kanalen Kan over van alles gepraat worden. Hieronder is een lijst te vinden over de kanalen met welke functie ze hebben binnen de Discord server.

Tekst kanalen

#huiskamer: 
De huiskamer is bedoeld als algemene chat. Hier kan over van alles gepraat worden en het hoeft dus niet alleen over League of Legends te gaan.

#mediakamer:
In de mediakamer kan alles geplaatst worden omtrent afbeeldingen en video’s. Alles wat NSFW is is niet toegestaan hier.

#Teambuilding:
In de teambuilding kan je zoeken naar duo partners of team genoten om mee te spelen. Als je een teamgenoot gevonden hebt kan je ervoor kiezen om de duo, trio of full team kanalen te gebruiken, zodat niemand jullie kan storen bij de games die gespeeld worden.

#bot-commands:
Alle bots die in de Discord server zijn kunnen aangestuurd worden via ‘#bot-commands’ Hier zal bij de gepinde berichten staan wat alle commands zijn en wat welke command doet. 

Spraak kanalen

Huiskamer, Tuinhuisje, Keuken en Badkamer:
Deze spraak kanalen worden meestal gebruikt om gezellig met elkaar te praten. Ook worden ze gebruikt als je opzoek bent naar teamgenoten om snel even te vragen wie zin heeft om mee te doen.Muziek studio:
In de muziek studio kan niet gepraat worden en dus ook alleen muziek geluisterd worden. Dus join hier en luister met jou vrienden tegelijk naar jullie favoriete muziek.