Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De 2019 LEC lente finales komen naar Rotterdam!

13 april 2019 - 14 april 2019

De lentefinales van de Europese e-sportscompetitie van League of Legends, keren terug naar Rotterdam. In 2016 vonden de finales van de zogeheten spring split ook al plaats in Ahoy Rotterdam. De finales vinden halverwege april plaats.

Riot Games, de maker van League of Legends, meldt dat de finales op 13 en 14 april in Ahoy Rotterdam plaatsvinden. Drie jaar geleden werden de finales van de competitie ook al gespeeld in het Rotterdamse evenementencentrum. Toen wist G2 Esports het team Origen te verslaan. Beide teams doen ook dit jaar weer mee aan de competitie.

De competitie begon vrijdag met een wedstrijd tussen Fnatic en SK Gaming, die uiteindelijk door technische problemen opnieuw moest worden gespeeld nadat SK Gaming in dertig minuten een ruime voorsprong had opgebouwd. Uiteindelijk won SK Gaming de overgespeelde wedstrijd. Fnatic heeft een Belgische speler, Bwipo. Dit jaar is er ook weer Nederlandse inbreng: Febiven is teruggekeerd uit de Verenigde Staten; hij won vrijdag zijn eerste wedstrijd met zijn team Misfits.

Voorheen stond de Europese e-sportscompetitie van League of Legends bekend als EU LCS, ofwel de Europese League Championship Series. Vanaf dit jaar is voor het eerst sprake van een franchise-opzet, zoals dat eerder al het geval was bij de Amerikaanse e-sportscompetitie van League of Legends. Daar hoort ook een nieuwe naam bij: League of Legends European Championship, ofwel de LEC. De opzet van de competitie is verder grotendeels ongewijzigd: Gedurende negen weken zijn er speelrondes, waarna er play-offs plaatsvinden, gevolgd door de Rotterdamse finales.

Het eerste deel van de competitie, genaamd de spring split, bestaat uit negen speelrondes en eindigt halverwege maart. Elk van de tien teams heeft dan achttien wedstrijden gespeeld. Daarna volgen play-offs en uiteindelijk de finales in Ahoy. Dat is het sluitstuk van het eerste deel van het seizoen. Het tweede deel, de summer split, begint waarschijnlijk in juni.

Gegevens

Begin:
13 april 2019
Einde:
14 april 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://eu.lolesports.com/en/articles/2019-lec-spring-finals-location-revealed

Organisator

Riot Games
Site:
https://euw.leagueoflegends.com/en/

Locatie

Ahoy
Ahoyweg 10
Rotterdam, Zuid-Holland 3084 BA
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *