Dutch & Belgian League

De Nederlandstalige League of legends Discord community

Dutch & Belgian League

logo's dutch en belgian league
Dutch League and Belgian League

4Entertainment heeft aangekondigd dat zij voor en met Riot de officiële League of Legends competities in zowel Nederland als België op te zetten en te lanceren. Voor een volledig overzicht van wat er gepland is, bezoek de websites voor de Belgian League en de Dutch League.

Belgian League: https://belgianleague.lol/

Dutch League: https://dutchleague.lol/

De internationale esport stijgt op in een ongelooflijk tempo. Daarom gaan zij onze getalenteerde regio, met ongelooflijke spelers, teams en casters op de voorgrond plaatsen. Er is nog veel onbenut potentieel in de Benelux, ze willen doorgaan met het ontwikkelen van lokale esports.

Het eerste seizoen van beide competities zal uit 6 teams bestaan, maar we zijn van plan om dat aantal in de volgende seizoenen uit te breiden naar 10.

Prijzen

Er is een prijzenpot van € 7.500 voor elke split en de winnaar komt ook in aanmerking voor de European Masters play-ins. Nadat beide splits zijn voltooid, organiseren zij nog een landfinale met een extra prijzenpot van € 10.000 om voor te spelen. Dit betekent dat de Nederlandse en Belgische competities elk een prijzenpot van € 25.000 hebben.

Open Tour Benelux

4Entertainment: ”We realiseren ons dat er meer dan zes teams in de regio zijn en daarom zullen we samenwerken met Riot om een ​​Open Tour te creëren voor iedereen die het eerste seizoen niet heeft gehaald. ”

De Open Tour zal ook dienen als een manier voor teams om hun stabiliteit en hun langetermijnfocus aan te tonen. De Open Tour zal feitelijk de broedplaats zijn voor teams om zich voor te bereiden op de nationale competitie in de komende seizoenen. Meer gedetailleerde informatie over de Open Tour volgt binnenkort, maar wat zij al wel hebben laten weten is dat het bestaat uit 7 toernooien door 2020 heen, elk met een prijzenpot van €1.500.

Kanalen voor de Tour

LoL EU-West NL heeft speciaal voor de Open Tour een categorie aangemaakt om meer te weten te komen over de Open Tour Benelux.

Categorie voor open tour benelux in discord
Te krijgen door middel van de rol Open Tour Benelux
in kanaal fun-rol- assignment

Meer informatie: https://loleuw.nl/informatie/
Meer over de Discord: https://loleuw.nl/informatie/discord-server/
De Discord community: https://discord.gg/uFkyG9s

Website: https://dutchleague.lol/
Email: info@dutchleague.lol
Twitter: @lolesportsnl
Contact: Moritz ‘radicaL3i’ van der Lugt ~ radicaL3i#7515

Website: https://belgianleague.lol/
Email: info@belgianleague.lol
Twitter: @lolesportsbe
Contact: Davy ‘DAVY’ Sysmans ~ DAVY#2746